keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Teabags for eyes

Tänä vuonna syksynalku on ollut poikkeuksellisen kiireinen. Myös jotenkin oman itseni organisointi on ollut aivan hakusessa ja tuntuu siltä, että juoksen koko ajan paikasta toiseen kuin päätön kana. Huomaan myös vähäisen liikunnan ja kehnon ravinnon vaikutukset kehossani. Koko ajan väysyttää ja myös kiukunpuuskat ovat herkemmässä kuin normaalisti. Tämä tietenkin aiheuttanut myös perheriitoja kotona ja turvonneiden silmien kombo on aikamoinen vähäisten unien ja itkujen myötä. Ei tässä muu auta, kun ottaa itseään niskasta kiinni. 

Ajattelin suunnitella tulevat viikkoni etukäteen ja ihan aluksi pakottaa itseni liikkumaan ja syömään paremmin. Kalenterista rajaan myös aikaa ihan vaan kotona olemiselle ilman sitä, että istun läppäri koko ajan sylissä. Kai tämäkin on tälläinen aloittelevan bloggaajan vaihe, kun postauksen suunnitteleminen ja tekstien tekeminen ei tule vielä ihan apteekin hyllyltä. 

Onneksi ensi viikonloppuna suuntaamme tyttöporukan kesken mökille rentoutumaan. Luvassa on loistoseuraa, paljon ruokaa, hyvää viiniä, lautapelejä ja ihan vaan olemista. Onneksi ollaan saatu iso kasa materiaalia kasaan ja blogin viikonlopun matskut ovat valmiina! Ai että miten makeita kuvia otettiin taas siskon kanssa. Huomenna varmaan ensimmäinen osa näistä kuvista julki.

Tämän postauksen myötä haluan jakaa teille äitini opettaman vinkin turvonneiden silmien pelastamiseksi.


Äitini joskus opetti minulle kikan, joka laskee pahimmankin turvotuksen ennätysajassa. Tätä kikkaa tulee käytettyä aina silloin tällöin kun kuontalo pitää saada aamulla edustuskuntoon!

1. Kiehauta pieni määrä vettä teekupin pohjalle ja laita kaksi teepussia likoomaan veteen. Tärkeintä on saada pienestä nestemäärästä mahdollisimman kofeiinipitoista ja vahvaa, siksi paras teelaatu olisi joku perinteinen tumma aamutee. Kaapissani oli vaan taas näitä luomu-pusseja niin niillä mentiin tällä kertaa.


2. Laita kaksi pumpulia nesteeseen likoamaan ja anna jäähtyä kunnolla. Parasta on laittaa seos vielä hetkeksi pakkaseen, jotta se on melkein jopa jäähileistä.


3. Ota seos pois pakkasesta sen jäähdyttyä kunnolla ja heitä pumpulit silmille. Anna vaikuttaa noin 5 minuuttia. Tässä vaiheessa voi juoda vaikka ihanasti aamukahvin ja kasata ajatukset päivän koitoksiin.


Voila! Silmäpussien pitäisi olla huomattavasti vähemmän näkyvissä! Vielä kunnon kylmä suihku päälle ja olo on kuin uusi.


Pelkästään tämän postauksen tekemisen myötä tuli sellainen olo, että ulos ja lenkille! Liikunta varmasti auttaa alentamaan stressimäärää ja sen myötä myös unenlaatu paranee. Aivan mieletön ilma ulkona muutenkin.

Energistä keskiviikkoa kaikille! 

16 kommenttia:

  1. Pitääpä laittaa tämä vinkki korvan taakse! :) Tunnistan itseni tuosta tekstistä jotenkin erityisen hyvin, nyt olis aika palata arkeen ja ottaa itseään niskasta kiinni niin liikunnan kuin ruuankin puolesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Oli pakko tehdä kalenteriin kunnon suunnitelma, että tulisi taas luonnostaan hetken päästä :)

      Poista
  2. Kuontalo tarkoittaa hiuksia :D Mutta mitä pienistä, vinkki on oikein hyvä ja lähtee varmasti kokeiluun ;) Ihanaa mökkeilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Hyvä tietää :D Kiitos tulee niin tarpeeseen mökkeily!

      Poista
    2. joo toi kuontalo jäi muakin häiritsee!! :D

      Poista
  3. Helpottavaa kuulla ettei muillakaan ole syksyn alku sujunut aivan mutkitta :D Itsekkin oon poukkoillut millon minnekkin eikä ole oikein saanut arjesta kiinni. Tämä viikkokaan ei oo oikein sujunut suunnitelmien mukaan, mutta pakko raivata tilaa juurikin liikunnalle ja oleilulle niin ehkä alkaa taas arki tasaantua. :)

    Kiitokset vielä ihanasta blogista! Odotan aina jo sun uusia asuja ja postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla myös etten ole ainoa :D

      Kiitos! Lauantaina julkaisen yhet lemppariasukuvat tähän mennessä!

      Poista
  4. Mulla hävisi äsken kommentti jonnekin bittiavaruuteen.
    Tosi hyviä kauneusvinkkejä olet saanut äitiltäsi. Onko hän kauneusalalla? Olen lukenut siskosi blogia 3 vuotta ja olen huomannut, että välillä hänkin on kirjoittanut tämän tyyppisiä vinkkejä, itse en kaikista ole kuullutkaan. -missä lie metsässä olen asunut :D :P hih.
    Lisää tälläisiä kauneusvinkkejä!! :)

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee varmasti lisää! Ei ole kaunesalalla, mutta on vaan todella tietoinen kaikista näistä jutuista. Siskojen onneksi <3

      Poista
  5. Mulla on silmien hautomisen varalle jääkaapissa pari tölkkiä, joita voi muutaman minuutin painella hellästi silmien alle - testaa; TOIMII! Turvotuksen eliminointi taattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt tota kikkaa ulkomailla :D minibaarista kylmät pullot silmille.. hahaha.

      Poista
  6. Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla erityisesti nyt kun vuoden pimein aika kohta koittaa!

    Hieman tosin jäi hämäämään tämä: "Tärkeintä on saada pienestä nestemäärästä mahdollisimman kofeiinipitoista ja vahvaa, siksi paras teelaatu olisi joku perinteinen tumma aamutee. " - kuvassa on kuitenkin Clipperin hedelmähauduke, jossa ei käsittääkseni ole teetä eikä siis kofeiiniakaan laisinkaan..?

    Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi kirjoitinkin tekstissä, että ei ollut muuta kuin näitä luomupusseja :D Tummatee on parhainta, mutta sitä ei sattunut kotosalla olemaan. Kofeiini on parasta tähän, mutta kyllä perus kylmät jäähilepussitkin auttavat jonkin verran. Kuvat olivat asian demonstroimiseksi.

      Poista
  7. Mielenkiintoinen vinkki. Tsemppiä bloggaamiseen ja jaksamista syksyyn.

    iherb terveysblogi
    http://terveyteen.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Kiitos iherb!! :) Pitää teiltä tilaillakkin pian tuotteita, jotka auttavat jaksamaan!

    VastaaPoista
  9. Olipa tuttu tilanne. Silmät ristissä napsuttelen tietsikkaa, mennyt jo useampi ilta yöhön. Tosin en ole aloittava bloggaaja vaan olen aloittanut ylipäänsä internetissä surffaamisen ja opettelun tänä vuonna. Opeteltavaa on! Eli kiitos tuosta mustien silmänaluspussien hoitovinkistä! Kokeilen varmasti! Sähköisten toimieni tuloksia näkyy mökkikotisivuillamme, jotka julkaistiin helmikuussa www.tervalepikontorpat.fi. Facebookiin teimme sivut vasta reilu kuukausi sitten. Jospa vuoden päästä tuntuu, että alkaa sähköiset hommat olla paremmin hanskassa! Tsemppiä kivan blogisi kirjoittamiseen!

    VastaaPoista