perjantai 13. syyskuuta 2013

Family Sunday

Varmaan noin kerran kuukaudessa yritämme kokoontua koko perheen voimin (ainakin kaikki Suomessa olevat) sunnuntai-illalliselle. Aina ei ole niin helppoa saada koko konkkaronkkaa kasaan, mutta tärkeätä on aina yrittää. Mitä enemmän jengi hajaantuu maailmalle, sitä enemmän pitää taistella yhteisen ajan kanssa. Näillä dinnereillä minulla on yleensä todella kova ikävä pikkusiskoani, kuka asuu Yhdysvalloissa. Onneksi saamme hänet tänne Jouluna, mutta siihen tuntuu olevan vielä niin pitkä aika. 

Näille dinnereille on tullut kuitenkin kuluneena vuonna aivan uutta fiilistä, kun on perheen ensimmäinen lapsenlapsi mukana. Hälinä ja sählinki kuuluvat nyt kuvaan. Pikkumiehen ensimmäinen yökylä tädin luona meni muuten todella loistavasti! Te äidit olette kyllä arjen supersankareita kun jaksatte päivästä toiseen. Ei ole helppoa huolehtia pienestä ihmisestä. Pikkumies saa tulla kylään koska vaan, niin vanhemmat pääsevät viettämään lisää laatuaikaa.

Tässä rennon sunnuntain asukuvat.
Kävin muuten viime viikolla ehostamassa tätä leijonanharjaa! Olen jälleen kerran todella tyytyväinen Teemun kädenjälkeen. Niin luonnollinen väri, muttei kuitenkaan tylsä. Love it.

22 kommenttia:

 1. Ihanan seesteisiä asukuvia :) Ja upea kasvokuva :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva perinne ja siitä kannattaa pitää kiinni, vaikka aikataulujen yhteensovittaminen varmasti onkin hankalaa. Kivoja kuvia jälleen ja wau, mitkä pöksyt :)

  VastaaPoista
 3. Anteeksi, mutta en voi ymmärtää, kuinka joku voi osata noin huonosti omaa äidinkieltään! Blogisi on mahtava, tyylisi upea, mutta tuo kuka-sanan käyttö on niin räikeä virhe, etten voi ymmärtää, kuinka kielikorvasi ei siihen reagoi! Kuka? No kuka asuu Yhdysvalloissa?? Se on kysymyssana! Joulu kirjoitetaan sanan keskellä pienellä jiillä, ihan kuten muutkin juhlat.

  Tsemppiä oikeinkirjoitukseen, uskon, että virheet karisevat, kunhan todella paneudut asiaan. Tällainen kirjoitusasu virheineen antaa suoraan sanottuna kirjoittajasta aika juntin ja kouluttamattoman vaikutelman, ymmärtääkseni sinä et kuitenkaan ole kumpaakaan näistä.

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kehtaat tulla tänne kirjoittamaan tuollaista? Kukaan ei ole täydellinen tässä elämässä, tuskin sinäkään. Painu täältä muualle pilaamasta muiden lukijoiden iloa.

   Poista
  2. Eihän tässä mun mielestä mitään kamalaa kukaan kirjoittanut? Huomautti asiasta (ehkä tosin liian kärkkäästi), mutta totesi samaan syssyyn, että virheet varmasti karisevat. Kannattaa ottaa opikseen eikä suhtautua asioihin vain toteamalla, että kauheeta negaa.
   Tämä blogi on loistava - erityisesti ammattimaiset kuvat ovat tämän blogin ehdoton suola, mutta minäkin toivoisin, että tiettyihin kielivirheisiin vähän yritettäisiin kiinnittää huomiota. Tästäkin kuitenkin aiemmin jo huomautettu blogissa? Virheitä saa tehdä, mutta on hölmöä ottamatta niistä opiksi! Loistava blogi ja varmasti ajan kanssa nämä virheet tulevat häviämään!

   Poista
  3. Samaa mieltä, mielestäni ihan nätisti oli tuo asia ilmaistu. Kirjoitusvirheet tosiaan tekevät sen, että lukijakuntasi saattaa rajautua. Koulutetut ihmiset eivät tee tuollaisia virheitä ja se jotenkin pistää silmään. Kärjistetysti, esimerkiksi suomen kieltä ja kirjallisuutta yliopistolla opiskelevat saattavat ärsyyntyä kun joku ei näytä edes yrittävän. Puhekieli on eri asia ja niin toki voi kirjoittaa, mutta sinulla ei tunnu olevan minkäänlaista selkeää linjaa.

   Kielikyttä ;)

   Poista
  4. Omasta mielestänikin ihan asiasta huomautus! On todella hyvä, että esimerkiksi nykyään yo-kirjoituksissa testataan perusteellisesti äidinkielen osaaminen myös kieliopin osalta. Minulla on paljon tässä opittavaa, mutta en ehkä ole senkaltainen henkilö, että jaksaisin stressata kaikista pilkuista ja sanamuodoista. Lopputyöstä sain kuitenkin vitosen, vaikka sielläkin oli kieliopissa parantamisen varaa. Itse kiinnitän enemmän huomiota sisältöön, mutta meitä on moneksi. :) En tiennyt, että tämä ärsyttää näin paljon. Yritetään tsempata!

   Poista
  5. Pääkaupunkiseudulla puhekielessä kuka sanaa käytetään aika yleisesti korvaamaan lauseen relatiivipronomi. Samoin ketä sanaa käytetään korvaamaan kuka sana kysymyslauseessa. Taitaa liittyä jotenkin stadin slangiin.
   Itellä tällainen puhetyyli särähti alussa korvaan, mut ei enää.
   Kira ei siis välttämättä huomaa virhettä, jos on tottunu siihen.
   Toisaalta, kyllä mäkin kirjotan kieliopin mukaan vaikka puhheessa viännän ja kiännän..;-)

   Poista
  6. Vaikka olisi kieliopin maisteri se ei mielestäni oikeuta haukkumaan ketään junttimaiseksi parin kirjotusvirheen takia, voi sitten lukea Kalevalaa jos blogissa noin paljon häiritsee.

   Poista
  7. Joskus olen ihan onnellinen siitä, että en ole korkeasti koulutettu, itsensä jalustalle nostava hienoperse, joka ei hyväksy ihmisissä virheitä..
   Tämä ei ole raamattu, vaan blogi, elämästä, jota kirjoittaa ihminen, ei mikään kone. :)

   Poista
  8. Mielestäni kunkin bloggaajan kirjallinen ilmaisu tuo nimenomaan sen persoonallisen sävyn sisältöön. Tylsäähän koko blogien seuraamisesta tulisi jos kaikki kirjoittaisi pilkulleen kirjakieltä. Kivasti kirjoitat Kira!

   Poista
 4. Hiuksesi ovat ihanat! :) Käytätkö muuten jotain meikkivoidetta? Jos niin mitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän Estee Lauderin Double Wear Light -meikkivoidetta! Todella kestävä, luonnollinen ja tarpeeksi peittävä :)

   Poista
 5. Ihanat hiukset! Missä käyt kampaajalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kampaamo kuin BOB (Kapteeninkatu 3, Helsinki). Siellä tukkajumala Teemu asuu!

   Poista
 6. Vau, hiuksesi kyllä olivat parasta näissä kuvissa :) meinasinkin kysyä, että josko niille olisi jotain tehty, mutta se selvisikin lopusta :D

  Olen jonkun verran seurannut puuhiasi Instagramin puolella, ja tietty siskosi blogista. Minusta oli hurjan hienoa, että aloitit oman blogin ja tämän aloittamisen jälkeen oon saanut sun tyylistä hurjia inspiksen poikasia omaan pukeutumiseen. Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla Pauliina! Ihanaa viikonloppua sinne :)

   Poista
 7. hahaha voi herran jeeesus mitä kieli-Poliisej ja pilkun nussijoit Älä noista
  välitä, terv lukija Ruotsista joka kyllä ymmärtää ihan kaikki mitä kirjoitat. Ei tässä mitään ongelmia ole. Hyvä blogi.

  VastaaPoista
 8. Ihanan värinen tuo tukka! Tuollaisen luonnollisen ja eloisan itsekin tahtoisin :)

  VastaaPoista
 9. Mistä nuo upeet pöksyt ? :)

  VastaaPoista