torstai 24. lokakuuta 2013

Inside Out Glow - Vinkki hehkuvaan ihoon

Rakastan kosmetiikkaa ja varsinkin kasvorasvoja, jotka hellivät ihoa. Uskon kuitenkin siihen, että hyvän ihon isoin tekijä tulee kosmetiikan sijasta sisältäpän. Se, mitä syöt, paljon juot vettä päivässä, paljon hikoilet ja paljon nukut, vaikuttavat oleellisesti ihon uusiutumiseen ja sen hyvinvointiin. Useat kosmetiikkatuotteet ovat tuoneet ihanasti lisähehkua iholleni pintapuolisesti, mutta tärkeintä on saada iho hehkumaan myös sisältäpäin. Tähän minulla on teille loistovinkki.


MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme muutenkin luontaisesti. MSM ei ole rohdos eikä lääke, vaan ihmiselle tärkeä ravintoaine. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun tukemalla erilaisten tukikudosten rakentumista. Keho tarvitsee tätä ravintoainetta terveiden sidekudosten ja nivelten toiminnan takaamiseksi, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi. 

MSM-jauhe toimii siis loistavasti sinulle,  jos haluat kasvattaa hiuksiasi, vahvistaa kynsiäsi ja parantaa ihosi kuntoa.



Aikaisemmin rikkiä sai enemmän ravinnosta, mutta nykypäivän ruoan varastointi, ruoanvalmistustavat ja säilöntäaineet ovat vähentäneet huomattavasti ruoan rikkipitoisuutta. MSM-jauhe soveltyy myös erityisen hyvin liikuntaa paljon harrastaville, koska MSM toimii myös mainiosti lihasarkuuden livittämiseen ja lihasvammojen parantumisen nopeuttamiseen. Rikin tehtävänä on edistää tukikudoksia rakentavan kollageeni-proteiinin muodostumista.

Useat kasvorasvat myyvät itseään juuri tällä idealla, että rasva nopeuttaa esimerkiksi ihon kollageeni-proteiinin muodostumista ja ehkäisee näin ryppyjä. 



Itse olen ottanut MSM-jauheen osaksi aamurutiiniani. Ennen aamupuuroa juon ison lasillisen vettä, jossa on puolikkaan sitruunan mehu ja teelusikallinen MSM-jauhetta. Sitruunalla on lukuisia terveysvaikutuksia ja varsinkin sitruunahappo vaikuttaa positiivisesti kehon puhdistukseen ja torjuu bakteereja ja epäpuhtauksia kehossa. Eli jos kärsit pahasti näpyistä ja epäpuhtauksista, niin muista kasvojen pesun lisäksi huolehtia myös kehon sisäisestä puhtaudesta. Sieltä ne näpyt oikeasti kumpuavat.




Aloita MSM-jauheen käyttö hiljalleen, lisäämällä sitä juuri puhtaaseen veteen n. 1/2 teelusikallista. Annostusta voi nostaa hiljalleen ylöspäin aina 1 ruokalusikalliseen asti.

Näppyjä tulee ja menee aina, mutta oikeilla elämänvalinnoilla ja pienillä buustereilla olen saanut ihoni peruskunnon siihen, mihin haluan. Kärsin ennen pahasti leuan, poskien ja otsanseudun epäpuhtauksista, mutta elämäntaparemontti ja pienet vinkit ystäviltä ja äidiltä ovat saaneet ihon tasapainon pikkuhiljaa palautettua.

Epäpuhtauksia vastaan taisteleville vielä muutama vinkki, jotka auttoivat ainakin itseäni:

1. Juo sitä vettä, paljon
2. Vaihda tarpeeksi usein tyynylakana
3. Pese kerran viikossa kaikki meikkisiveltimet perusteellisesti (kunnon balteeripesäkkeitä)
4. Älä ylihoida ihoa
5. Suosi itsetehtyä ruokaa
6. Nuku tarpeeksi
7. Hikoile kunnolla ainakin kerran viikossa

Tekstin tietolähde: Puhdistamo 

37 kommenttia:

  1. Hieno postaus, ja niin totta! :) Itselläni on MSM jäänyt kaapin perukalle jossain vaiheessa, täytyypä kaivaa se taas sieltä.

    Hauskaa päivää!

    - Mai
    ilonpaiva.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hihi arvasin! <3 Sulle nää on varmasti niin tuttuja juttuja ;)

      Poista
  3. Saako MSM jauhetta ihan marketeista vai täytyykö kääntyä luontaistuotekauppojen puoleen? Kiitos hyvistä vinkeistä taas kerran! :)

    -Rosa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kääntyä kyllä luontaistuotekauppojen puoleen :) Life:sta varmasti löytyy tai sitten tämän voi myös tilata Puhdistamon nettisivuilta suoraan kotiin. Kävin juuri katsomassa, että hintaa on vain 8,85 EUR!

      Poista
  4. Kiinnostuin nyt totaalisesti tästä MSM:stä. Mistä sitä voi ostaa ja onko kallistakin?
    Kivoja muuten tällaiset postaukset :)

    VastaaPoista
  5. Ei ole kallis, sellaista 10 euron luokkaa, riippuen mistä hankkii :) Puhdistamon omilla sivuilla myyvät kotiintoimitettuna 8,85 euron hinnalla niinkuin äskeisessä vastauksessa myös kerroin!

    VastaaPoista
  6. Yritin juoda kahden viikon kuurina tuota mutta hampaisiin alkoi vihloa ja älyttömän pahaakin se oli. Viimeksi kokeilin ihon parannukseen vihreää savea kahden viikon kuurina ja se ei ollut minkään makuista tykkäsin siitä tosi paljon. Kannattaa googletella :) en tiiä kiinnostiko mutta ajattelin sanoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tämä mitään suurta herkkua ole! Sitruuna kyllä loistavasti peittää kitkeryyden :) Ja kiitos vinkistä pitää ehdottomasti googletella!

      Poista
  7. Pitääpä itsekin kokeilla tuota :) Hyvä teksti! :)

    http://larazonee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Tyynyliinaksi sitä meilläpäin kutsutaan. :)

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus!! Niin hyödyllinen ja tärkeä aihe. Maistuuko tuo jauhe pahalle? :S Olen aika mukavuudenhaluinen ja jotta tuollaisen saisi menemään kurkusta alas joka aamu, sen pitäisi maistua edes neutraalille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se pahalle maistu mutta ei suurta herkkuakaan! Sellainen vähän kitkerä ehkä.. mutta sitruuna kyllä peittää hyvin!

      Poista
  10. Onkohan mun MSM:ssä jotain vikaa, koska mielestäni se ei maistu miltään :)

    Sekoitan sen aamuisin myöskin sitruunaveteen ja lisään myös L-Glutamiinia. Tosin kyllähän sitruuna peittää makua ja ehkä sitten käytän vielä sen verran vähän MSMää, ettei se maistu läpi. Toivottavasti täälläkin päin näkyy jotain parannusta ihon kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se minunkaan mielestä maistu oikein miltään! Ehkä hieman pistävä maku, mutta mitä muuta odottaa rikki jauheelta :D

      Poista
  11. Kiitos Kira, mä tarviin tätä!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee hyvä! Saat kunnon glown päälle ennen sun reissua <3

      Poista
  12. Minullakin on kaapissa pussillinen opti-MSM + C-vitamiinia, olen käyttänyt siitä varmaankin kaksi teelusikallista... Ja se on ollut kaapissa jo monta kuukautta :-D Veteen sekoitettuna se maistuu ihan... maalle. Tai voisin kuvitella että multa maistuu samanlaiselle. Väriltäänkin se on ruskeaa. Ehkä täytyy antaa vielä toinen mahdollisuus vaikkapa tuon sitruunan kanssa, eli kiitoksia vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RUSKEAA?! Mistä olet sitä ostanut? Sen pitäisi kyllä ehdottomasti olla kirkasta!

      Poista
    2. Taitaa olla kyseessä MCM+C jauhe, se on väriltään ruskeaa. Tuossa C-vitamiinille tulee vaan aika paljon hintaa, koska sama määrä maksaa n 25€. Terkkuja mamma

      Poista
    3. Korjaan MCM=MSM , mamma

      Poista
    4. Juurikin tuo MSM + C-vitamiinijauhe ja värin kuuluikin olla rusehtava, eli mahdollisimman luotaantyöntävän näköistä (ja makuista) on. Ehkä täytyy taistella pussi loppuun asti ja sen jälkeen ostaa tuota puhdistamon jauhetta ja syödä C-vitamiini erikseen, koska pussi oli tosiaan aika arvokas. Olin luontaistuotekaupan myyjän uhri :-D

      Poista
  13. Tämä oli tosi hyödyllinen postaus, en ole tuollaisesta jauheesta ollut lainkaan tietoinen!
    Ja sitten vähän typerä kommentti, mutta tuosta sitruunan mehusta, kun se on hapanta, niin ethän pese hampaita heti aamupalan jälkeen? Hapan vain voi kuluttaa hammaskiillettä(kutsutaan hammaseroosioksi), joten jos happamia elintarvikkeita käyttää(esim. sitrushedelmät, kolajuomat), niin pitäisi odottaa ainakin tunti ennen kuin pesee hampaat, koska harjaus kuluttaa myös hammasta, jos sen tekee kun happohyökkäys on kesken... Tuo tuli vain mieleeni, itse olen ratkasiuut "ongelman" sillä, että harjaan hampaat ennen aamupalaa, jolloin fluori suojaa hampaita happamalta jo aamupalalla...

    Voihan olla, että olet tästä tietoinen, mutta itse käytin Beroccaa(sis.C-vitamiinia=askorbinihappo) ja harjasin hampaat aina aamupalan jälkeen, niin ainakin sain itselleni sillä eroosiota aikaan(lisäksi vaikutti narskuttelu ja liian kova harjaus) ja siksi haluan myös muita "valistaa", että heille ei kävisi samoin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennyt!!!!! Kiitos tästä suuresti! Säästit minut isolta vahingolta :/ ellei sellaista ole jo tapahtunut.. pitää ehdottomast siirtää hampaiden pesu siis ennen aamupalaa.

      Kiitos kiitos kiitos!!

      Poista
    2. Ihan noin hapanta kuin sitruunamehu ei olisi siltikään hyvä käyttää ihan päivittäin, mutta jos sen haluaa tehdä niin tuon harjausasian lisäksi voi vaikuttaa esim juomalla maitoa/syömällä palan juustoa tms maitotuotetta, se neutraloi ja estää eroosiota.

      Poista
  14. Nyt on pakko kyllä ihmetellä, itse vetelen Cocovin MSM jauhetta pelkkään veteen sekoitettuna sen yhden ruokalusikallisen eikä maistu miltään. Onko mulla makuaistissa vikaa vai miksi mulla se ei maistu mukamas millekkään :D Ja mä kun en voi mitään pahanmakuista yleensä juoda/syödä. Mielummin aina tabletteina jos mahdollista. ;) En ikinä kommentoi blogeihin mutta nyt teki mieli :) Sulla on kyllä ihan super juttuja, kiitoksia!

    VastaaPoista
  15. Samaa mieltä, ettei se silleen maistu miltään!

    Kiva jos jutuista on ollut jotain hyötyä, vaikka MSM:kin esimerkiksi tuttu juttu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MSM:n kanssa tulisi nauttia C-vitamiinia, se vaikuttaa aineen imeytymiseen. Eli jos ei sitruunaa (mikä on oikein hyvä), niin sitten jotain muuta C-vitamiinipitoista. Mamma

      Poista
  16. Kuulostaapas hyvältä, voisi kokeilla itsekkin kun mulla on aina ollut jonkin verran näppyjä! :)

    VastaaPoista
  17. Huomaakohan ihon kunnossa ihan merkittävää eroa? Ja kuinka nopeasti? :)
    Vaikuttaa kyllä ihan mahtavalta! Enpä ole tästäkään aikaisemmin kuullut :)

    VastaaPoista