Lauantain kunniaksi haluan jakaa kanssanne herkullisen ja helpon reseptin, pestopastan! En usko, että kauhean moni ihminen tekee itse pestokastikkeensa, koska on niin paljon helpompaa ottaa se pestopurkki sieltä kaupan hyllystä. Purkkipestossa on kuitenkin vain reilu 20% basilikaa, eli mistäköhän muista aineista purkkipesto sitten koostuu?
Jos omistat blenderin, niin on oman peston tekeminen erittäin helppoa!
- Laita blenderin pohjalle reilusti oliiviöljyä
- Aloita paahtamalla pinjansiemenet kevyesti pannulla. Saat näin pestoon täyteläisemmän maun, kun heittämällä pinjansiemenet kylmiltään mukaan blenderiin
- Nypi blenderiin kahden ruukullisen verran basilikan lehtiä
- Heitä mukaan 1 puolitettu valkosipulinkynsi
- Purista sekaan aluksi puolikkaan sitruunan mehu
- Raasta iso kourallinen parmesan-juustoa mukaan (itselläni oli kotona valmiita parmesan-hiutaleita, jotka halusin käyttää pois, mutta parhaimman maun saat kunnon parmesaanista)
- Lopuksi vielä suolaa ja ripaus pippuria- Sekoita ainekset keskenään samalla valuttaen mukaan oliiviöljyä vanana, kunnes koostumus on tasainen ja täyteläinen
- Tarkista maku ja lisää suolaa, juustoa tai sitruunamehua tarpeen mukaan
Pestoa voi tehdä isomman satsin kerralla jääkaappiin ja käyttää myös salaatteihin ja herkkuleipien päälle! Itselläni teki mieli kunnon pastaa, niin keitin ison kasan täysjyväpastaa ja proteiiniksi mukaan pari paistettua kanan rintafilettä.
Loistava viikonloppuateria.
Ompas hyvännäköistä! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla...
VastaaPoistaJee kommentteja takaisinpäin sitten miten onnistui ja miltä maistui :)
PoistaPakko ehkä kokeilla, kun mun mielestä kaupan pesto on ihan kammottavaa, mutta rakastan mm. basilikaa ja parmesania ja tietenkin oliiviöljyä, joten ehkä kun ite tekisi oppisin tykkäämään pestosta :)
VastaaPoistaEmmi L.
Kannattaa testata tätä ite tehtyä! Paljon freessimpi maku!
PoistaKiitos loistovinkistä! Rakastan kaupan pestoa ( olen liian laiska tekee itse :D) ja luinkin viimeksi siitä purkista ohjeen pestopastaan. Ah mikä idea ja onhan pestossa hyviä rasvahappoja paljon :)
VastaaPoistaKyllä tässä pidän erityisesti siitä, että tiedät tasan tarkkaan mitä syöt! Ei ehkä kaikista vähäkalorisinta, mutta kuitenkin hyviä rasvoja ja tuoretta kamaa ilman mitään lisäaineita :)
PoistaKiitos vinkistä, pitää heti huomenna testata!! Kiitos myös kivasta blogista, olen seuraillut jo vähän aikaa :-)
VastaaPoistaKiva kuulla Emmi! Laita palautetta miten oma pesto uppos ;)
PoistaHyvin uppos ;-) oikeen napa rutisi!
PoistaOii... haistan jo basilikan tuoksun.. Pitääpä testata! Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOle hyvä <3
PoistaNäyttää niiiin hyvältä! <3
VastaaPoistaHyvä resepti, täytyykin kokeilla tuota sitruunaa siinä mukana. Jos spagetti on vielä täysjyvää, niin ravintoarvotkin ovat kohdallaan.
VastaaPoistaJoo kyllä aina pitää olla täysjyvää! Riisit pastat yms. :)
PoistaJuu kyllä on muuten pieni ero itsetehdyssä ja kaupan tavarassa! Ihanan näköistä pastaa, täytyy varmaan kokeilla joku päivä tällä reseptillä =).
VastaaPoistaIhanaa jos vinkki koettiin hyödylliseksi :)
PoistaKiva kiitos käynpä katsastamassa :)
VastaaPoistaAivan taivaallisen hyvää ja helppoa!! Kaupan pestot jää tämän jälkeen hyllylle!
VastaaPoista-H
Tein, oli superhyvää!! Oon muutenkin ihan susi tekeen ruokaa ja mulla on kauheet paineet ku muutetaan poikaystävän kaa kohta yhteen :DD ...Niin että tällaiset terveelliset reseptit on erittäin tervetulleita, kiitos sulle <3
VastaaPoistaJa oon seurannu Strictly Stylea pitkään, tästä tuli oikein kiva seurattava sen rinnalle. Nää jotenkin täydentää toisiaan kun olit aina välillä vilahtanut siellä asukuvissa :)
Toivottavasti blogimaailma kohtelee sua kauniisti, ja tosi kiva kun aloitit tämän!
Jee hyvä Anna! Siitä vaan rohkeasti kokeilemaan kaikkia muitakin juttuja! Mulla on ihan sama, että oma kundi tekee todella hyvää ruokaa ja välillä hirveet paineet onnistua itse :) Kiitos kannustavasta kommentista! Kiva kuulla, että blogi on otettu näin hyvin vastaan siskoni rinnalla. Ihanaa viikkoa sinulle <3
VastaaPoista