maanantai 14. lokakuuta 2013

Ystävät ja perhe kertovat

Viikko sitten pohdiskelin Something Real -postauksen myötä, miten saisin paljastettua lukijoilleni palan aidointa minää. Keksin esittää kysymyksiä heille, ketkä ovat minua kaikkein läheimpänä. Joku lukijoistani ehdottikin aivan loistavia kysymyksiä, mitkä päätyivät tämän kyselyn rungoksi. Kysymykset kysyin äidiltäni, isältäni, siskoiltani, parhaalta ystävältäni, poikaystävältäni ja pitkäaikaiselta työkaveriltani. Vastaukset kysymyksiin kopioin tänne juuri sellaisina kuin ne tulivat.

Rehellisesti sanottuna en uskonut, miten paljon tämä postausidea olisi vaikuttanut myös minuun. On aika huimaa nähdä omat vahvuudet ja heikkoudet mustaa valkoisella lähimmäisten kirjoittamana. Myös minä sain tästä todella paljon irti ja tiedän, mitä voin itsessäni arvostaa ja mitä voin vielä kehittää. Suosittelen teille kaikille kokeilemaan samaa. Pari kyyneltäkin tuli vuodatettua vastauksia lukiessani. Kysymykset:

1. Millainen olen suuttuessani?
2. Mitä arvostat eniten minussa?
3. Mikä luonteenpiirteeni on kaikista ärsyttävin?
4. Mitä moni ei tiedä minusta?
5. Mitä haluaisit sanoa minulle?

Äitini vastaukset:

1. Ääntä lähtee, savua tulee korvista ja sieraimista. Pienenä tasajalka hyppely ryhditti vielä suuttumistilaa. Muistankin kerran kysyneeni sinulta: "Miksi rakas hypit ja poljet jalkaa?" Tähän vastasit: "Tämä suuttumus tuntuu varpaissa saakka ja se täytyy saada ulos." Hyvin tuntui toimivan, sillä suuttumukset menivät äärimmäisen nopeasti ohi. Aikuisena en ole enää nähnyt sinua suuttuneena, jospa olisit vaikka oppinut hillitsemään itseäsi ;)

2. Humanitääristä sydäntä <3, sinua on pienestä pitäen kiinnostanut muut ihmiset ja heidän hyvinvointi. Olisitkohan ollut neljän vanha, kun sateisena, tuulisena, pimeänä marraskuun iltana ajoimme kauppaan ja kysyit minulta: "Äiti, onhan kaikilla ihmisillä koti?" "Onhan ainakin kaikilla lapsilla koti?". Vastailin rauhottavaan sävyyn, vaikka sydämessäni liikahti isosti. Jatkoit vielä sanoen, että "jos kuitenkin on niin, että joku lapsi on ilman kotia, niin meillehän mahtuisi hyvin sohvalle ja minäkin syön niin vähän, että siitä riittäisi jollekin muullekin". Sinussa on lukuisia muitakin asioita, mitä arvostan, mutta tämä tarinan muistan aina.

3. Aikaisemmin sinulta kesti vastata soittopyyntöihin, mutta nyt vanhemmiten siihen on tullut huima parannus. Aamu-unisuus on myös hankaloittanut asioita toisinaan.

4. Se, että olit Katmandussa vapaaehtoisena hoitamassa orpokodin lapsia.

5. Rakastan sinua koko sydämestäni. <3


Isosiskoni vastaukset: 

1. Hysteerinen itkuhirviö

2. Empaattisuuttasi ja haluasi auttaa kaikkia apua tarvitsevia.

3. Turha panikoiminen (voiko purkkaa jauhaa samaan aikaan kun kävellään?)

4. Mitä muut eivät tiedä: olet ehkä yksi maailman empaattisimmista ihmisistä. Et koskaan toimi, ennenkuin olet ottanut jokaisen huomioon ja miettinyt kaikkien osapuolien kannalta asiaa.

5. Mitä haluan sanoa: että olet vertaansa vailla oleva sisko, johon voi aina luottaa. Kiitos suuresti kaikesta avusta ja rakkaudesta, mitä pojallenikin annat <3


Pikkusiskoni vastaukset:

1. Suuttuessasi voit menna nopeasti nollasta sataan. Paasi muuttuu punaiseksi, alat kiristamaan hampaitasi ja pahimmassa tapauksessa voi lentaa joku objekti toista henkiloa kohti.

2. Arvostan eniten lampoasi. Olet niin avoin ja lammin ihminen kaikkia kohtaan.

3. Kaikista perheenjasenista sinut on vaikein tavoittaa :) Aina :)

4. Moni ihminen ei varmastikkaan tieda, etta olet pissanut limupurkkiin autossa Losin ruuhkassa.

5. Olen niin kiitollinen, etta elama soi minulle sinut siskokseni. Olet aina ollut tukenani ja antamassa lohtua elaman rankkoina aikoina. Rakastan sinua niin paljon ja innolla katson mihin elama vie meidat molemmat <3 Pysy aina niin lampimana ja aurinkoisena kuin olet. 


Parhaan ystäväni vastaukset:
1. Et todellakaan jää mököttämään vaan sanot suoraan mikä vaivaa. Näytät voimakkaasti tunteet ja fiilikset, hyvät ja huonot. Jos olet suuttunut niin se kuuluu ja näkyy, ei jää huomaamatta. Et ole pitkävihainen. Jos riita on sovittu se on myös unohdettu, etkä nosta asiaa uudestaan esille. On muuten aikamoista ettei näiden melkein 15 ystävyysvuoden aikana olla koskaan riidelty keskenämme!
2. Ehdottomasti rehellisyyttä ja suorapuheisuutta. Sanot suoraan mitä ajattelet ja mä tiedän aina että olet vilpitön sanoissasi. Tunnetaan niin hyvin että olet ystävänä kuin peili, susta heijastuu omat tunteet ja ajatukset, monesti sun kanssa puhumalla oppii itsestä uutta. Pidät tosi hyvää huolta sulle rakkaista ihmisistä, ja näet vaivaa perhe – ja ystävyyssuhteiden eteen. Suhun voi luottaa, välität aidosti ja olet hyvä ystävä. Oot aina tukena ja apuna, oli se sitten terapeuttina tai muuttomiehenä niin olet aina paikalla, pyytämättäkin. Arvostan sun ystävyyttä.
3. Äkkipikaisuus, otat stressin ja pikku paniikin välillä turhista asioista. Tämä on kylläkin ajan myötä vähentynyt paljon! Muistan monet hetkelliset maailmanloput kun oot itkupotkuissa polkenut jalkaa, ja tarkemmin ajateltuna pian tajunnut että hetkinen.. asia ei ehkä olekaan niin vakava

4. Sun alter egoa Tuijaa ei tunne moni. Onneksi mä oon saanut tutustua siihen, parhaimmat naurut ikinä aina kun Tuija on paikalla!
5. Olen susta ylpeä <3 


Poikaystäväni vastaukset:

1. Yllättävän arvaamaton :D

2. Postiivista asennettasi elämään

3. Tapa ja se "tehokkuus" jolla hoidat arjen pienet pakolliset asiat (virastoissa käynnit, leffojen palautus etc.)

4. Tarvitset vuorokaudessa 2h enemmän unta kuin keskiverto ihminen

5. Ikävä! Olet rakas, Puss. 


Työkaverini vastaukset:
1.En oo nähny sua montakaan kertaa vihaisena, meillä on aina niin kivaa töissä :), mutta pienestä tytöstä tulee nopeeta tekstiä ja monta kirosanaa jos on havaittavissa epäoikeudenmukaisuutta tai muuten vaan on huono päivä. 

2. Arvostan sussa eniten aitoutta, sydämellisyyttä, omanlaista blondiutta joka mielestäni yhdistää meitä upealla tavalla :) ja tietenkin huonot läpät, jotka uppoo ainakin muhun täydellisesti -> huumorintaju myös ehdoton vahvuus ;)

3. Ärsyttävin luonteenpiirre... tosi vaikee!! En tiiä onko tää ärsyttävä, mutta välillä ehkä sanot jotkin asiat kauheesti miettimättä ja suoraan. Ne, jotka ei sua tunne, saattaa ottaa nää asiat loukkauksena vaikket sitä tarkoittaiskaan.

4. Moni ei tiedä, että sulla on 12-vuotiaan aineenvaihdunta :D ja että sekoot jos astiat ei oo piikkisuorassa rivissä tai etiketit kaikki samassa suunnassa!

5. Kirtsu, oot aivan ihana, älä ikinä muutu <3 ja muista, että joku päivä hoidetaan se Kirami recruiting - henkilöstövuokrauksen erikoisosaajat ;)

Isäni vastaukset:

1. Räjähdyspanos - voimakkuus sama ja yhtä äänekäs, mutta kun tilanne on ohi se on ohi.

2. Olet hyvin empaattinen, luotettava, hyvä tunnistamaan erilaisia ihmistyyppejä ja osaat nähdä naamioiden taakse. Olet myös impulsiivinen, positiivinen, avulias maailmanparantaja myös teoilla. Olet oikeasti ja aidosti kiitollinen myös vanhemmillesi. :)

3. Aivan mahdoton sopia mitään paria päivää aikaisemmin mistään tai sitten aikataulut muuttuu viime hetkessä.

4. Eteerisen kuoren alla on vahva nuori nainen, mutta joskus ulkonäkö (blondi) ei petä. Tästä ei viitsi kertoa tarinoita :)

5. Minä rakastan sinua Kiikkupiikku sellaisena kuin olet EHDOITTA ja kaikesta sydämestäni. Toivon, että elämä kohtelee sinua kauniisti ja samalla hellyydellä kuin sinä kohtelet läheisiä ihmisiä.

59 kommenttia:

 1. hei tää oli kiva :) voisin kysyä sellasta, että voisinkohan vähän lainata ideaa jos innostuisin tekemään samantyylisen? :)

  laura-welcometomylife.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Lainaa ihmeessä! Voisin muutenkin haastaa muutamia blogikolleegoita tekemään tämän saman :)

  VastaaPoista
 3. Haha ihana postaus! Tuli hyvä mieli tätä lukiessa :)

  VastaaPoista
 4. Näistä vastauksista nousi esille sun empaattisuus aika vahvasti :) Tällaiset on tosi kivoja, koska esimerkiksi tää empaattisuus -piirre ei samalla tavalla näy meille lukijoille kuin niille, jotka tuntee sut irl :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että postauksen tarkoitus toteutui! Tiedän, että kuvat ovat aika kovia ja "cooleja", mutta tämä ei taas kuvaa persoonaani lainkaan. Se on vaan minun tyylini esitellä vaatteita ja siksi olen onnellinen, että tämä postaus pystyi paljastamaan minusta jotain hieman aidompaa.

   Poista
 5. Ai että, tästä tuli hyvä mieli :)

  Täytyy kyllä tähän samaan syssyyn sanoa että tämä blogisi on kyllä kohonnut hetivälittömästi yhdeksi lemppareistani. Tyylikäs, mutta samalla sopivasti särmikäs. Peukku :)

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! Todella liikkis tuo äitisi kertomus nelivuotiaasta kirasta joka on huolissaan siitä onko kaikilla koti :')

  VastaaPoista
 7. Sinulla on kyllä todella ihania läheisiä jotka selvästi rakastavat sinua. Melkein tuli tippa silmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen erittäin erittäin onnekas, että minulle on suotu näin läheinen perhe ja ystäväpiiri.

   Poista
 8. Tää antoi aivan uutta ulottuvuutta sinuun. Jotenkin kuvissa näytät niin kovalta ja coolilta, että oli upeaa huomata sinussa ihan toinen puoli. Jo sisustuspostaus antoi viitteitä pehmeästäkin puolesta, kun asunto olikin aika klassinen ja neutraali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tavoitteessa ollaan siis onnistuttu :) Asukuvat ovat vaan tyylini esitellä vaatteita, eikä sinäänsä kuvaa muuten persoonaani lainkaan.

   Poista
 9. Yhdyn edellisiin; aivan ihana postaus enkä ihmettele, jos kyyneleet nousivat silmiin vastauksia lukiessa. Minulla ei ole blogia mutta tekisi mieli tehdä samanlainen kysymyspatteristo lähimmille.

  VastaaPoista
 10. Ehdottomasti parhaita henkilöanalyysejä mitä olen blogeissa lukenut !

  Tämä kertoo niin paljon Sinusta yhtä lailla kuin perheestäsi ja ympärillä olevista läheisistä ihmisistäsi <3

  Lukija on hellyydestä sekaisin :9

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana postaus! Saanko kysyä, että mikä mahdat olla horoskoopiltasi? Muistutat kiukkupuuskilla ja empaattisuudella niin paljon Vesimiestä kuin olla voi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Jousimies! Mutta ymmärtääkseni nämä kaksi merkkiä ovat aika lähellä toisiaan?

   Poista
 12. Ihana postaus ja ihania ihmisiä sulla on ympärillä. Tippa tuli linssiin viimeisen lauseen kohdalla, tota niin toivoisi ihan kaikille hyväsydämisille ihmisille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo iskä osas kyllä iskeä viimesen naulan arkkuun ja täällä kyyneleet virtas :D

   Poista
 13. Oi miten ihana postaus! Sai hymyn huulille!

  VastaaPoista
 14. Jes tää oli kiva juttu ! Hauskaa että mun kysymysehdotukset poimit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan mahtavat kysymykset! Todella kattavat ja kuvaavat vastaukset tuli niiden myötä :)

   Poista
 15. Voi miten ihana postaus! :) Todella hyvä idea ja ihanaa, että niin monet läheisesi ovat lähteneet tähän mukaan. Blogisi on monipuolisempi päivä päivältä, arvostan <3 Itse en ole niin muotiblogeihin päin vaan nimenomaan lifestyle ja nämä postaukset missä saa lisätietoa bloggaajasta, kolahtaa mulle parhaiten. Vaikutat ihanalta ihmiseltä ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinullekkin löytyy täältä jotain vaikka aika paljon blogini onkin tyyliblogin omainen :) Kiitos, että seuraat!

   Poista
 16. Ihana postaus! Vaikutat kyllä todella ihanalta ihmiseltä, kuten myös läheisesi! Tykkään tosi paljon blogista, sulla riittää tyylitajua ja asennetta! :) On kyllä yksi lempi blogeista!

  VastaaPoista
 17. Ihan mahtava postaus! Ja ihania sanoja läheisiltäsi. Itsellekin tuli halu kysyä kysymykset omilta läheisiltä vaikken blogia kirjoitakkaan :D miksipäs ei.. :) ihanaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Miksipä ei! Tai sitten voit aloittaa tämän kertomalla itse jollekkin kuinka tärkeä hän on sinulle :)

   Poista
 18. Aivan ihana postaus! Täällä hymyillään :)

  VastaaPoista
 19. Sinulla on mitä ilmeisimmin ihana ja lämmin perhe- & lähipiiri! Se on suurin rikkaus, jonka elämässä voi saada<3 Tästä postauksesta tuli sellainen olo, että haluan muistuttaa myös omia rakkaitani siitä, että he ovat minulle arvokkainta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja olen siitä niin erittäin onnellinen <3 Aina kannattaa kertoa ääneen jos välittää! Ihanaa jos tämä kannusti hyvän kierrättämiseen.

   Poista
 20. Ihanan liikuttava ja mielenkiintoinen teksti :)
  -Karoliina

  VastaaPoista
 21. Hei. Ihana postaus ja olet noussut suosikikseni jo siskosi vierailevana tähtenä, kun omaa blogiasi ei vielä ollut. =) Mutta kuulisin mielelläni lisää tuosta vapaaehtoistyöstä orpokodissa? Voisitko millään kertoa meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Nepalissa oleminen oli minulle ehkä isointa ja tärkeintä, mitä olen koskaan elämässäni tehnyt.. Sieltä on huiman paljon valokuvia ja olen sinne edelleenkin yhteyksissä joka kuukausi. En tiedä kuitenkaan kiinnostaako ihmisiä tyyliblogin merkeissä lukea näistä asioista... Toisaalta se on niin iso osa minua, että miksipä en jakaisi sitä myös kanssanne :)

   Poista
  2. Minua kiinnostaa myös tuo puoli.
   Mun mielestä on upeaa, että kaiken materiaalin keskellä (jota blogitkin usein edustaa) löytyy tuollaisia ihmisiä ja puolia. Ja vaikka käsipuolessa löytyy merkkilaukku, se ei tarkoita, että ihminen on pinnallinen ja keskittynyt vain omaan hyvinvointiinsa.
   Eli ehdottomasti, kerro lisää!

   Poista
  3. Minä myöskin haluaisin kuula tästä lisää.
   Mielestäni on upeaa, että kaiken materian (jota monet blogitkin edustaa) keskellä löytyy myös inhimillisyyden puoli. Ja se, että jos käsivarrella keikkuu merkkilaukku, ei välttämättä tarkoita sitä, että henkilö on jotenkin kova ja itsekeskeinen (miten usein ehkä ajatellaan).
   Arvostan tuollaista rohkeutta suuresti ja sitä, että joku pystyy hetkeksi jättämään tämän meidän helpon (?!) elämän ja katsoa sitä elämän karuakin puolta, joka on toisille arkipäivää.

   Poista
 22. Todella ihana idea. <3 Ihana perhe sinulla ja todella vilpittömiä vastauksia. Äitisi ja isäsi vastaukset sai ihan kyyneleet silmään :D Herkkis mikä herkkis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä kans oli nessut esillä vastauksia lukiessa :´) <3 Ihansamanlainen herkkis itsekkin..

   Poista
 23. Tosi hyvä postaus! liikutuin tuosta äitisi kertomasta pikku Kirasta nelivuotiaana. Ihana! Sulla on mahtava blogi! :)

  -Roosa

  VastaaPoista
 24. Voi ei meikäläinen on täällä ihan pillittämässä heti :D Aivan ihana postaus ja ihanat vastaukset! Varsinkin sun isän ja äitin vastaukset oli niiin liikkiksiä! <3

  VastaaPoista
 25. Mahtavaa jos tämän postauksen myötä pystyin antamaan monipuolisemman kuvan itsestäni! Kiitos Roosa, että seuraat :)

  VastaaPoista
 26. Melkein loppuun asti sain luettua postauksen ilman kyyneleiden nousua. Mutta sieltähän ne sitten tulivat, kun luin isäsi vastaukset. Ihana postaus, ihanat vastaukset läheisiltäsi ja selkeästikin niiden perusteella ihana sinä. :)

  VastaaPoista
 27. Vähän liikaa infoa minulle, tuli epämiellyttävä olo tästä blogista. Kauniit kuvat kyllä, menestystä jatkoon!

  VastaaPoista
 28. Voi että tää oli aivan ihana <3:') Mäkin melkein niiskuttelin täällä ihanille läheisten vastauksille:) <3

  VastaaPoista
 29. Ok onko paha, että itkin tätä postausta lukiessani vaikken edes tunne sinua tai kysymyksiin vastanneita ihmisiä...????

  VastaaPoista
 30. Ei ollenkaan paha, vaan todella hyvä. Kertoo juuri sinun empaattisuudesta ja lämmöstäsi. Kielii myös siitä, että pystyt asettumaan toisen henkilön kenkiin, joka on suuri etu se. <3

  VastaaPoista
 31. Täällä herkisteltiin ja tirautettiin parit kyyneleet tätä tekstiä lukiessa:') ihana lukea tälläista syvällistä tekstiä:)

  VastaaPoista