torstai 3. lokakuuta 2013

Home details

Vaikka vaatetyylini on särmikäs, niin kotini on jotain aivan muuta. Se on rauhan tyyssija. Pikkutyttönä katselin aina, miten äitini toi tunnelmaa kotiin pehmeillä väreillä ja valoilla. Olen aikuisiällä huomannut jäljitteleväni samaa lapsuudenkodin tunnelmaa. Neutraalit värit ja valot rauhoittavat mieltäni ja tekevät oloni kotoisaksi.

Kun asuntoa remontoitiin, niin seinien väriksi valittiin pehmeä beige. Remontointi on muuten hullujen hommaa. Täällä sitä raappailtiin seiniä ja yritettiin maalata kattoa. Jossain vaiheessa oli pakko pyytää ammattilaisia apuun, kun katto muistutti vanhentunutta maitoa. En muista koskaan olleeni niin loppu, kuin kyseisen remontin aikana.









Tumma puu on ollut myös erittäin vahvana sisustuselementtinä oikeastaan aina. Huomaan nykyään kotia katsellessa toivovani enemmän raikkautta ja haluaisinkin siksi ehkä maalata seinät vitivalkoisiksi ja lisätä valkoisen väriä myös huonekaluihin. Pelkään kuitenkin liian kylmää efektiä. Olen myös haaveillut yhden seinän maalaamisesta tehovärillä. Tehovärinä haluisin käyttää siniharmaata (vähän sama väri kun tuossa Gantin tähtityynyssä). Ideoita on asuntoa varten aina tuhansia, mutta jotenkin sitä tulee aina sitten sijoitettua ulkomaanmatkaan tai muuhun vastaavaan. Onneksi seinien maalaaminen ei ole kovin kallista puuhaa, joten ajattelin siihen tämän syksyn aikana vielä uskaltautua.

Jos teiltä ihanilta lukijoilta löytyy jotain kivoja vinkkejä sisustusinspiraatioon, niin otetaan vastaan! Haluaisin antaa huomiota kodillekkin pitkästä aikaa. Vaatekaappini on saanut sitä nyt huomattavasti enemmän.  

24 kommenttia:

  1. Jos haluat valkoisia seiniä niin suosittelen sävytettyä valkoista, en ihan paperin valkoista. Meillä on "maalarin valkoinen" -sävy seinissä, se taittaa vähän harmaaseen. Tätä ei kuitenkaan huomaa kun vasta sitten jos laittaa valkoisen paperin seinään. Sävy kuitenkin sopii hyvin valkoisten huonekalujen kanssa :) meillä värit ovat valkoinen, harmaa ja musta, enkä kuvailisi meidän kotia kylmäksi :) minusta teidän koti näyttää kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on keittiössä samainen maalarin valkoinen, mutta minusta se on kyllä pikemminkin kellertävä. Halutaan se äkkiä pois ja tilalle puhtaan valkoinen. :D

      Mutta niin siis aivan ihanan näköinen kämppä! Tuo sohva näyttää niin kovin houkuttelevalta. :D

      Poista
  2. Ihanaa kiitos maalivinkistä Petra! Tuo valkoinen, harmaa ja musta on juuri se väripaletti, johon myös oma mieheni haluaisi panostaa :)

    VastaaPoista
  3. Tämä nyt ei varsinaisesti liity sisustukseen mutta ihanaa että sinäkin olet Disney-"hörhö"! :D Ja näyttää koti muiltakin osin hyvin viihtyisältä.

    VastaaPoista
  4. Rakastan Disney-klassikoita yli kaiken! Ostin siskon pojalle mm. sellaisen kokoelman, jossa on yhteensä 15 Disney-klassikkoa :) En jotenkin ymmärrä kaikkien näiden animaatioiden perään... Piirretyt kunniaan <3

    VastaaPoista
  5. Meillä on kodin pääväri valkoinen, esim olkkarissa ainoa asia mikä ei ole valkoinen on vaalean harmaa sohva- mutta eri materiaalia olevat tekstiilit pehmentää ilmettä huomattavasti (on karvatyynyä, isoneuloksisista vilttiä, korkeakiilto valkoista tv-tasoa sekä sohvapöytää, jne) enkä koe asuntoa kylmäksi vaan päin vastoin kodikkaaksi :) Mun hyvä ystävä (tykkää myös muuten beigestä) kävi kylässä, istu sohvalle alas ja "valitti" siitä kuinka valkoiset kodit ovat kylmiä ja kliinisiä- kunnes huomautin että meidän kotihan on pääasiassa valkoinen, vähän harmaata ja mustaa siellä täällä- ja ystävä tarkkaili hetken ja tajusi että näinhän se on, eikä kyllä yhtään tunnu kylmälle tai kliiniselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä se vaan näin on, että stressailen ihan turhasta! Uskon, että rakastun raikkaaseen tunnelmaan kotona :) Muutenkin vaihtelu virkistää!

      Poista
  6. Oi, sinullakin on Fight Club leffahyllyssä! Yksi parhaimpia elokuvia ikinä! :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan viihtyisää ja kotoisaa. Huomaan tykkäväni kovasti blogistasi, kun käväisen täällä usein vaikka pitäisi tehdä muita juttuja ;) Suosittelisin myös tuota maalarinvalkoista, jos aiotte maalata valkoiseksi. Se on aina raikas ja rauhoittava Itse usein ihastun erilaisiin tehosteväreihin, mutta valkoiseen en ikinä kyllästy. Harmaa saattaa pienentää/synkistää ainakin jos tulee isolle pinnalle tai on timmaa. Tosin harmaa on minustakin kaunis ja ihana tausta mille vain. Olet luova ja visuaalinen ja voisit tuoda persoonaasi esiin kotonakin. Se valo-aiheinen kuva, jolla osallistut kilpailuunkin, sopisi teille hyvin kehystettynä tai canvastauluna. Ehkä paloja luonnosta? Kauniita merikiviä, kuivia kaisloja, hiekkaa isossa lasiruukussa yms? Lisää itämaista henkeä, kuten kiinalainen pääveistos, buddhanukke tms? Tai jotain särmikästä, vaikka kulunut vaneri, johon maalaisit tekstiä valkoisella - tai sitten voisit maalata isolle levylle maaleilla fiiliken mukaisen abstraktin teoksen, jossa vain leikittelisit väreillä... Mutta oikeasti, minusta teidän kämppä on tosi kiva ihan sellaisena kuin se nyt kuvissa on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WAU!! Miljoona vinkkiä! Kiitos! Ihana tuo kuva idea, mutta omaa kuvaani en kyllä ripusta isona seinälle :D Mutta joku kiva fiiliskuva ehdottomasti. Pitää ottaa selvää, missä näitä voisi teettää. Toi vaneri-ideakin laitto rattaat pyörimään! AIvan mahtavia inspiksiä kiitos!

      Poista
  8. Ai niin, ja orkideoja vielä : )

    VastaaPoista
  9. Ihanan kodikas ja lämmin fiilis tuli näistä kuvista! Nyt äkkiä se kokkikoulu teille :D

    VastaaPoista
  10. Teillä näytää kauniilta! Rohkeasti vaan maalailemaan, se on kuitenkin suht nopeaa ja edullista hommaa, ei haittaa vaikka ei lopputuloksesta niin välittäisikään. Äkkiä vaan uutta maalia päälle. Ja ainakin omalla kohdalla ne maalien sävyruudukot, joita rautakaupoista saa, ovat näyttäneet maalin sävyn aika lailla oikeanlaisena. Niillä siis pystyy vähän hahmottamaan, minkä sävyistä harmaata esim. haluaa. Ja maalarinvalkoista kannatan minäkin, jos valkoista haluaa!
    Meilläkin on kotona suurin osa seinistä maalattuja, sillä kyllästyn nopeasti ja haluan että pintoja voi halutessaan muuttaa. Nykyään kyllä mieskin jo on alkanut laittaa hanttiin kun tehosteseinien väri muuttuu parhaimmillaan kerran vuodessa, huups! :D

    Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHA!! Ihanaa rohkaisua :) Kyllä se on vaan pakko tarttua siihen maalipurkkiin rohkeasti ja ihan totta tuo, että aina voi maalaa takas jos ei oidäkkään lopputuloksesta. Onneksi ajattelemani tehoväri on meidän molempien mieleen ja visiot kohtaavat täällä sen puolesta! Varmasti käy niin, että ite innostun ja vedän koko kämpän sillä :D

      Poista
  11. Aivan ihanalta näyttää :)! Itsekin pidän tämän tyylisestä sisustuksesta, tosin rakastan tumman violettia tekstiileissä.

    Ps. Blogisi on aivan mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Violetti on minulle todella vieras! Olisi ihana nähdä toteutusta siitä, koska itselle myös todella mieluisa väri :)

      Poista
  12. Kokoa itsellesi sellainen ideakuva kollaasia, sen avulla on helppo lähtä toteuttamaan omaa visoita (: ja nykyään saa sisustussuunnittelijoilta pelkästään pintamateriaali suunnitelmia joten heidänkin puoleen on helppo kääntyä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niiiin huono näissä leikkaa/liimaa kollaaseissa :D Yritin joskus ja tuotos oli kolmasluokkalaisen tasoa. Ihailen ihmisiä, ketkä ovat taitavia näissä asioissa.

      Poista
  13. Tosi kaunis koti! Mistä tuo sohva on? Itsellä uusi sohva hakusessa ja tuo olisi sekä malliltaan että väriltään täydellinen kotiini!

    VastaaPoista
  14. Sohva on joskus 5 vuotta sitten hankittu Iskusta! Niin perus sohva kylläkin, että varmasti sieltä löytyy samantyyppistä. Kuvassa ei oikein näy, mutta siihen kuuluu tuo erillinen rahi, jonka myötä sohvan saa myös isoksi löhöily alueeksi, kun sen siirtää toisen sohvakulman eteen. Täydellinen ison porukan leffamesta :)

    VastaaPoista
  15. Tikkurilalta ainakin saa tilattua maalien mallilastuja, jotka voi teipata seinään ja katsella eri valossa miltä väri näyttää. Ne on isompia kuin ne pienet tilkut mitä maalikaupoista saa :)

    Ja kyllä, tuo kollaasin askartelu on näin ei-askartelijankin näkökulmasta erittäin toimiva systeemi. Siinä näkee ihan oikeasti miten kankaiden ja tapettien mallipalat yms. sopii keskenään yhteen.

    VastaaPoista