maanantai 19. elokuuta 2013

Photoshop School


Olen vasta untuvikko blogin pitäjä ja kaikki tähän maailmaan liittyen on todella uutta. Vaikka olenkin seurannut siskoni työskentelyä monet vuodet niin en osannut arvatakkaan, miten paljon aikaa ja panostusta blogin pitäminen oikeastaan vaatii. Varsinkin jos sen haluaa tehdä hyvin ja minähän haluan.

Monet eivät varmasti ole ajatelleetkaan millaiset hölmöt paineet minulla oli blogin aloittamisesta. Tiesin, että saan varmasti monet silmäparit tänne heti alkuun siskoni myötä ja se loi toki suorituspaineita. Olen ottanut siskoni kuvia jo pitkään ja vuosien varrella korvan taakse on onneksi ehkä jäänyt perussäännöt siitä, mihin keskittyä kuvaa ottaessa.

Mutta mites se kuvien käsittely ja itse postausten teko? Huh millaista taistelua se olikaan aluksi! Kärsivällisesti siskoni on katsellut kiukunpuuskiani kun se teksti ei vaan mennyt suoraan.. ;)

Halusin osata edes perusasiat kunnolla ennenkuin tämän blogin aloitin ja kyllä tässä ollaan koko kesä harjoiteltu nimenomaan kuvien käsittelyä ja blogin ulkoasun rakentamista. Pari kertaa on meinannut tämä Mac lentää seinää päin, mutta nyt sujuu jo hieman paremmin! Paljon.. paljon on vielä harjoittelemista ja oppimista, mutta sehän tästä tekeekin kiinnostavaa. Mitä itsevarmempi olo tulee tässä tehdessä niin sitä enemmän varmasti näette sitä omaa kädenjälkeäni.


Kiitos jo tässä vaiheessa syrre kaikesta ajastasi ja panostuksestasi. I love you.

Tällä viikolla blogissa on aika riipaista hieman pintaa syvemmälle kun toteutan nuo Questions & Answers postaukset teemoittain. Aiheina mm. hyvinvointi, kauneus, urheilu ja muoti!


32 kommenttia:

 1. Vaikutatte siskosi kanssa molemmat todella symppiksiltä persoonilta :D, kiitos, että bloggaatte iloksemme :D

  VastaaPoista
 2. Oot vaan niin tajuttoman ihana! :) Älä ota stressiä, tää sun blogi on niin huikea ja tyylikäs, koska olet itse sitä! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku stressi pitää virettä yllä :D kiitos :)

   Poista
 3. Sulla on kyllä nyt jo todella upea blogi, hyviä tekstejä ja kauniita kuvia :) Joten olet kyllä hyvän alun tehnyt :)

  VastaaPoista
 4. Nuo jatkuvat kirjoitusvirheet häiritsevät todella paljon! EnääN, arvatakKaan ja niin edelleen. Opettelehan myös sujuvaa kirjoittamista, niin on miellyttävämpi lukea, kun perusasiat ovat hallussa. Hienoa, että saat ammattiapua siskoltasi :) Onnea jatkoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo odottelinkin koska ensimmäinen kielipoliisi tulee sakottamaan :D Yritän parantaa!

   Poista
  2. Mä pidän enemmän puhekielellä kirjotetuista blogeista- makunsa siis kai kullakin :D

   Ois iteki voinu harjotella ennen blogin perustamista, koska edelleen esim photoshopin salat on hieman hämärän peitossa ja tietty se sit vaikuttaa blogiin.. Oot kyllä onnekas et sulla on sisko auttamassa ja toisinpäin :)

   Poista
  3. Höpö höpö, ei tuollaiset kirjoitusvirheet haittaa. Jos kirjoittaa puhekielellä, niin noinhan se menee. Eihän tämä mikään Aapinen ole, itse ainakin kiinnitän huomioni upeisiin kuviin ja kivaan sisältöön. Kiitos Kira tästä blogista! Itsekin odotin innolla blogiasi ja upealta näyttää. Minusta olet löytänyt heti oman tyylisi, ihana fressi lisä blogimaailmassa. -Taija-

   Poista
 5. Miksi olet laittanut ajastukseen täysin saman ajan julkaista postaukset Facebookissa, kuin Strictly Style? Se on ehkä hieman häiritsevää. Kiva blogi muuten, mutta toteuta omaa juttuasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse tähän edes kiinnittänyt huomiota! Jos teen postauksen edellisenä päivänä valmiiksi niin ajastan sen aina heti seuraavalle aamulle klo:07.00. Sisko taitaa tehdä saman ihan vaan siitä syystä, että postaus on luettavissa silloin koko päivän ajan :)

   Poista
 6. Pakko tulla kommentoimaan et kyl on harjottelu kannattanut, koska sun blogii lukiessa ei tuu yhtään semmonen olo et olisit just alottanu! Ihan huippu blogi ja varmasti jään lukemaan joka postauksen :)

  VastaaPoista
 7. Täällä myös yksi joka on jo monet vuodet seurannut siskosi blogia, ja tästä tuli kyllä sen rinnalle vahva toinen suosikki heti alkuun! Ihan huikeita kuvia molempien blogeissa, ja tässä sinun blogissa on heti alusta asti ollut kivan selkeä, varmasti omannäköisesi tapa rakentaa postaukset, eli postausten ja kuvien otsikointi jollain tietyllä teemalla, joka sopii vielä kuvien sisältöön, asuun ym. jollain tavalla :)Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eeeja! Toivottavasti pikku asioilla pystyy juuri näin aluksi erottumaan :)

   Poista
 8. Hyvä hyvä :) Kyllä se siitä lähtee.. Minulla tuli mieleen ( varmaan oletkin) oletko kuullut sen Nicky romero & NERVO - like home. Siis se on ihan huippu biisi!! Tulisipa nekin kauniit siskokset käymään Suomessakin.. Hihii :) :P jotkut kappaleet on niin hyviä, että tuntuu että olisi eri maailmassa :D ;) NERVO trans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en ole kuunnellut! Taitaa mennä hakuun heti aamusta ;)

   Poista
 9. Kira, olet todella onnekas, kun sinulla on noin lämpimät välit siskosi kanssa. Teillä on varmasti myös ollut älyttömän hauskaa blogijuttuja puuhastellessanne. Minä ja pikkusiskoni elämme paljon arkea yhdessä, vaikka molemmilla oma perhe jo onkin. Siskoni on mukana myös verkkoputiikkini PikkuVaniljan taustatiimissä. Hän on ottanut kuvia, testannut tuotteita ja ollut vaikka lapsenvahtina, että saan hommia tehtyä. Meillä on rentoa ja hauskaa yhdessä ja meitä yhdistää halu tehdä tietyt asiat huolella (molemmat ovat esim. hullun tarkkoja paketoimaan lahjat nätisti;)). Olen ikikiitollinen, että meillä on näin läheiset välit. Kaikkea hyvää sinulle ja siskollesi, pitäkää huolta toisistanne!

  PS. Älä turhaan stressaa. Kuviesi ei tarvitse olla täydellisiä, tekstisi ei tarvitse olla virheetöntä eikä postausten aiheet niin tarkkaan mietittyjä. Aitous on se, joka ihmisissä ja blogeissa eniten viehättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Martina <3 Suhteenne siskosi kanssa muistuttaa erittäin paljon omaamme <3 Onni on sisko!

   P.S Kiitos kannustuksesta ;)

   Poista
 10. Hei, ihana blogi sulla! :) ja mielestäni suloista huomata kuinka siskosi kanssa olette toisaalta niin saman tyyppisiä mutta kuitenkin molemmilla on se oma juttunsa vahvasti esillä. Jotkut voivat pitää sitä huonona asiana että muistutatte toisianne, mutta ketkäpä siskokset ei muistuttaisi? ;) jatka samaan malliin, upeaa työtä teet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erittäin paljon kannustuksesta! Ja tottahan se, että on meissä samaa mitä tulee "työrintamalle".. halutaan molemmat aina suoriutua hyvin vaikka eri tyylisiä ollaankin!

   Poista
 11. !iMikä toi ohjelma on jolla muokkaat kuvia? ;)

  VastaaPoista
 12. Hieno blogi, aito ihminen sen takana, siksi niin hyvä. Aitous, se on positiivista, pienet oikeinkirjoitusvirheet vain inhimillistää. Eivät ne haita mittää!! Olet persoonallinen rohkea nainen ja sinulla on voimakas oma tyylisi, ei siskosi kopio, joskin upea hänkin! Ja aamuksi ajastettu postaus, se on parasta, vaikka kaikilla muillakin olisi! Onnea ja menestystä näin sinulle toivotan. -Kaura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiitos rohkeisevista sanoistasi Kaura! <3 <3 <3

   Poista
 13. Onhan se todella lukijaystävällistä ensin hieman opetella ja sitten vasta aloittaa säännöllinen postaaminen. Toisaalta minusta blogeille on ominaista se kehityskaari. Ensin aloitetaan tavallisella pokkarilla ja kirjoitetaan vähän mitä mieleen juolahtaa, sitten se oma tyyli alkaa muodostua ja löytyä, hankitaan paremmat kamerat ja postaukset muuttuvat ammattimaisemmiksi. Mutta ymmärän toki sinun tapauksessa, että siskosi menestys luo tietynlaista painetta, vaikkei sinun kyllä kannata hermoilla mistään! Hienoa, että voit konsultoida siskoasi tarvittaessa. Toistaiseksi blogisi on vaikuttanut todella lupaavalta enkä malta odottaa uusia postauksia. Olette kyllä ihanat siskokset ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä tosta kehityskaaresta! Sehän tekee myös blogien seuraamisesta kiinnostavaa.. Toivottavasti minäkin kehityn koko ajan vaikka perusasioita tässä ollaankin harjoiteltu.

   Kiitoksia kannustuksesta! <3

   Poista
 14. Nyt tulee tuhannen taalan vinkki kaikille, jotka haluavat opetella mm. Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin saloja kädestä pitäen!

  https://video.pkky.fi/pop_videos

  Tuon linkin takana on vaikka kuinka paljon ilmaisia, suomenkielisiä opetusvideoita! Niiden tekijä opettaa aikuisopistossa mm. julkaisugrafiikkaa. Videot ovat todella selkeitä ja tarpeeksi hitaasti selostettuja, pysyy hyvin mukana, kun tekee samalla omalla koneella..

  Btw, you rock ;)

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WAU MIKÄ VINKKI! Kiitos Sanna! Aion itsekkin todella hyödyntää tätä. Bloggaamisen parhaita puolia saada sieltä puolelta myös inspistä ja vinkkejä :)

   Poista
 15. Kirjoitat todella taitavasti ja jotenkin saat teksteihisi sisältymään mielettömän määrän energiaa, jonka jakaminen lukijoille ei onneksi maksa mitään muuta kuin aikaa. ;) Olet siskosi ohella yksi suosikkibloggareistani!

  Kaunista elokuista loppuviikkoa!

  http://vbelieveinyourdreams.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Kiitos hurjan paljon sinulle!! Kauheeta miten näinkin ihanat kommentit saattavat jäädä kiireessä huomaamatta ja vastaamatta!! <3

  VastaaPoista